Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Cannes Diary 2012: Part 1

Από το γκαλά της τελετής έναρξης μέχρι το τελευταίο πάρτι το Φεστιβάλ των Καννών αποτελεί για ακόμη μια χρονιά, ένα καυτό 12ήμερο γεμάτο λάμψη, σαμπάνια και φιλοδοξία. Μπορεί ο κινηματογράφος να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με δεκάδες ταινίες να προβάλλονται στο επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα, στο Ένα Κάποιο Βλέμμα αλλά και την Αγορά, όμως η γιορτή γίνεται έξω από τις αίθουσες προβολής, στο κόκκινο χαλί και τα ξενοδοχεία της Κρουαζέτ.   

H Diane Kruger είναι μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
 Το 65οΦεστιβάλ των Καννών –αφιερωμένο στην αξέχαστη Μέριλιν Μονρό- άνοιξε την αυλαία του την Τετάρτη 16 Μαΐου με την προβολή της ταινίας Moonrise Kingdom του Γουές Άντερσον, ο οποίος διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα. Στο καστ του περιλαμβάνονται οι Έντουαρντ Νόρτον, Μπρους Γουίλις και Τίλντα Σουίντον, που ήταν οι πρώτοι που περπάτησαν το ίδιο βράδυ στο κόκκινο χαλί.



Η Berenice Bejo που παρουσίασε την τελετή έναρξης, με κοσμήματα Chopard.

Ο Ewan McGregor είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

H Eva Herzigova με το κόσμημα-αφιέρωμα στην Marilyn Monroe του οίκου Chopard,
σχεδιασμένο από την Caroline Scheufele.
Η κριτική επιτροπή έκανε επίσης την πρώτη της εμφάνιση, με τον Ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι στο ρόλο του προέδρου και τη Νταϊάν Κρούγκερ, τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ ανάμεσα στα μέλη της. Την τελετή έναρξης παρουσίασε η Γαλλίδα ηθοποιός Μπερενίς Μπεζό, πρωταγωνίστρια της πιο επιτυχημένης ταινίας της περσινής χρονιάς, The Artist. Στις Κάννες βρέθηκαν επίσης, από τις πρώτες κιόλας ημέρες η Μαριόν Κοτιγιάρ για την ταινία της Rug and Bone αλλά και οι πρέσβειρες της LOreal (χορηγού του φεστιβάλ), Τζέιν Φόντα, Εύα Λονγκόρια και Φρίντα Πίντο.

Η Freida Pinto με κοσμήματα Chopard

Η Eva Longoria, πρέσβειρα της L'Oreal, με τουαλέτα Marchesa. 
Marion Cotillard. 
Δείπνο μετά την τελετή έναρξης στο Agora. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments