Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Εγώ αγαπώ, αυτή καπνίζει

Παρόλο που αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι τα λόγια της συγγραφέως-μαμάς, "ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι το βιβλίο αυτό, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά και το παρουσιάσαμε έχοντας δίπλα μας μόνο αγαπημένα μας πρόσωπα". Ναι, αυτό ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, πρωτού σας "βομβαρδίσω" με φωτογραφίες από την υπέροχη πρώτη παρουσίαση που έγινε στο Λουτράκι. 
12 Ιουλίου 2012.  

Ξέρετε, δεν είναι καθόλου εύκολο να δεις τα γραπτά σου τυπωμένα, σελιδοποιημένα και -επιτέλους- έτοιμα να μοιραστούν και να διαβαστούν από άλλους. Κι επειδή, ήμουν παρούσα σε όλη την προσπάθεια της -τόσο θαρραλέας- μαμάς μου, σας το λέω, χρειάζεται επιμονή και υπομονή και τύχη. Χωρίς την τελευταία, στ'αλήθεια, και η καλύτερη δουλειά, μπορεί να μείνει κρυμμένη σε ένα συρτάρι για πάντα. 

Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη βραδιά ως μία από τις πιο χαρούμενες και πιο συγκινητικές της ζωής μου. Και όπως είπα και στον πρόλογο της παρουσίασής μου, σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μηνύματα, τα οποία όλοι θα ήθελαν να έχουν κάποιον δίπλα τους να τους τα θυμίζει. Και κυρίως, εμείς τα κορίτσια. Μπράβο, μαμά! 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έρχεται πάντα μια στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας που γυρνάει το βλέμμα προς τα πίσω, στο δρόμο που περπάτησε ως τώρα, τον περισσότερο ή λιγότερο ταξιδεμένο. Τότε δοκιμάζει μια παράτολμη ίσως, νοσταλγική κατάδυση στα βαθιά νερά του παρελθόντος και έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια της. Είναι η στιγμή που παίρνει τα βυθισμένα παλιά της όνειρα απ’ το χέρι, τα ανασύρει στην επιφάνεια και τα επιστρέφει στο φως και στη ζωή.

Επειδή τα όνειρά της, απλά, τα ανέβαλε, δεν τα ακύρωσε!

Ο κεραυνοβόλος έρωτας και η εμμονή στις παλιές αγάπες, οι πρώτες ρυτίδες και τα ινστιτούτα ομορφιάς, η αγωνία για το μέλλον και οι αστρολογικές προβλέψεις, η συζυγική αποξένωση και η ξαφνική υπενθύμιση των παλιών ονείρων, ξετυλίγονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, με χιούμορ και τρυφερότητα. Τα αντικείμενα παίζουν κι αυτά έναν σημαντικό ρόλο και αναστατώνουν τη ζωή των προσώπων. Ένα γαλάζιο φούτερ κι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα κινητό και μια τράπουλα, μια βαλίτσα κι ένα άσπρο μαντίλι, η τηλεόραση και ο υπολογιστής, φέρνουν τα πάνω κάτω, καθώς στήνουν το δικό τους χορό μαζί με τον Τζόνι Ντεπ κι έναν μικρό δράκο!

Καλή ανάγνωση! 
xxx 

***Δημοσιεύματα για το βιβλίο*** 
k-mag.gr
yupiii.gr 
Zougla.gr 

Το μεγαλείο των τεχνών

Περιοδικό Glamour (Τεύχος Αυγούστου 2012)


Περιοδικό ΟΚ! (Τεύχος 351, 25-31 Ιουλίου 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments