Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Delphi photodiary / Δελφοί (Στον ομφαλό της Γης)

"Μέσα σε αυτό το εκπληκτικής ομορφιάς υποβλητικό τοπίο με τους πανύψηλους βράχους και την πράσινη κοιλάδα, οι άνθρωποι αναζήτησαν την άνωθεν παρουσία και οι Θεοί ανταποκρίθηκαν έμπρακτα. Το ιερό αυτό σημείο επαφής θεών και ανθρώπων ήταν για αιώνες η πυξίδα που κατηύθυνε τις αποφάσεις και τα έργα Ελλήνων και ξένων της αρχαιότητας". 

Tips to remember
1. Δεν χρειάζεται να έχεις πολλές ημέρες στη διάθεσή σου για να κάνεις ένα ταξίδι στους Δελφούς (φτάσαμε σε δύο ώρες από την Αθήνα, και μάλιστα, με βροχερό καιρό)
2. Η "σαιζόν" εδώ τελειώνει σχεδόν ταυτόχρονα με τον Οκτώβρη. Το κατάστημα με τα καρτ ποστάλ μας χαιρέτησε την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Τη σκυτάλη παίρνει η Αράχωβα (απέχουν περίπου 10χλμ)
3. Οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές και αν πας φθινόπωρο δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση από πριν. Μπήκαμε κυριολεκτικά σε αυτό που μας κέρδισε εξ όψεως, Κασταλία το λέγανε. Το δωμάτιο είχε θέα τον ελαιώνα της Άμφισσας και στο βάθος το Γαλαξίδι.
4. Για φαγητό, το Πατρικό μας είναι μονόδρομος, γιατί έχει πολλές επιλογές -έφαγα από σούπα λαχανικών μέχρι ποικιλία ψητών-, εξαιρετικό service και θέα που μοιράζεται ανάμεσα σε βουνά και θάλασσα στο βάθος. (Είχε μια ωραία ομίχλη που ένιωθες ότι τα σύννεφα είναι μπροστά σου). 
5. Το κλίμα και η ήρεμη ατμόσφαιρα της περιοχής και της φύσης θα σε παρασύρουν σε ρυθμό απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης (μη σου κάνει εντύπωση αν κοιμηθείς από τις 11μμ και ξυπνήσεις στις 8πμ φρέσκος φρέσκος).  
6. Σε απόσταση 6 περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται το χωριουδάκι Χρισσό που αξίζει να επισκεφθείς αν θέλεις (ακόμη περισσότερη) ηρεμία και επαφή με μία (ξεχασμένη εδώ στην πόλη) πραγματικότητα.

***Θα ακολουθήσει ποστ με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.
  


Photos by G. Evagelioy
ΧΧΧ
Νατ. 

4 σχόλια:

  1. Πόσο το αγαπώ αυτό το μέρος!!
    Υπέροχες και οι φωτογραφίες σου!! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ είχα να πάω στους Δελφούς από το σχολείο!
      Keep in touch!
      χχχχ

      Διαγραφή
  2. Lovely pictures Natalie.
    You are so right, we need to "grow older" to appriciate things like this.
    When I first came to Greece at the age of twenty, all family and friends who came to visit, wanted to see all the ruins etc,
    I was bored to death taking them everywhere. Now I love it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Write me your comments