Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

A True Icon/ Ένα Πραγματικό Είδωλο

Elizabeth Taylor: Η Τέχνη, τα Διαμάντια, ο Richard Burton & όσα τη θυμίζουν


Mπορεί να αποτελούσε έναν από τους «θρύλους» του Χόλιγουντ, να ήταν φιλάνθρωπος και να παντρεύτηκε 8 φορές, όμως η Elizabeth Taylor θα μείνει στην ιστορία, πρωτίστως, ως μία από τις ομορφότερες γυναίκες του πλανήτη. Σε κάθε ευκαιρία, και μέχρι τους τελευταίους μήνες της ζωής της, η θρυλική ηθοποιός τόνιζε πόσο τυχερή υπήρξε και πως έζησε κάθε στιγμή στο έπακρο, με μεγάλο πάθος και χιούμορ.







Η Elizabeth Taylor ως σταρ & beauty icon
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει στην 7η θέση της λίστας με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών. Η Elizabeth Taylor είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία «Ζήσαμε στην αμαρτία» (1960) και τη δεύτερη για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (1966). Από τους ρόλους που την καθιέρωσαν ήταν αυτό της βασίλισσας Κλεοπάτρας στην ομότιτλη ταινία (1961). «Ποτέ δεν ήθελα να γίνω βασίλισσα. Η Κλεοπάτρα ήταν ένας ρόλος και είμαι ηθοποιός, γι’ αυτό μου άρεσε που την υποδύθηκα. Η πραγματική Κλεοπάτρα είχε μία απίστευτα περίπλοκη ζωή και έπρεπε να επιβιώσει. Για μένα το πιο ενδιαφέρον σε εκείνη ήταν το πάθος της. Αυτά που είναι σημαντικά για μένα –να είμαι μητέρα, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια- γεννήθηκαν από μεγάλο πάθος».







H Elizabeth Taylor & ο Richard Burton
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες που έχουν καταγράψει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. «Το ότι θα παντρευόμασταν ξανά ήταν κάτι το αναπόφευκτο», δήλωσε στην τελευταία της συνέντευξη, σε ερώτηση αν θα ξαναπαντρευόταν τον Burton αν εκείνος ήταν ακόμη ζωντανός.Το love story τους αποδεικνύει πως όσο πολύ κι αν αγαπάς κάποιον, δεν είναι αρκετό για να κρατηθεί ένας γάμος ζωντανός, αλλά και το αντίστροφο: πως ακόμη και δύο διαζύγια δεν μπορούν να δώσουν τέλος σε μία μεγάλη αγάπη. Γνωρίστηκαν το 1961, στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα», όταν ήταν παντρεμένοι με άλλους. Παντρεύτηκαν το Μάρτιο του 1964, στο Μόντρεαλ του Καναδά, μόλις εννέα μέρες αφότου τελείωσε ο γάμος της με τον Eddie Fisher. Χώρισαν δέκα χρόνια αργότερα και ξαναπαντρεύτηκαν μέσα σε 15 μήνες στην Αφρική. Το ζευγάρι απέκτησε μαζί μία κόρη, την Μαρία, την οποία υιοθέτησαν από τη Γερμανία στα τέλη του 1964. Το δεύτερο διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1976.

H Elizabeth Taylor & τα διαμάντια
«Ποτέ μου δεν είχαν σκοπό να αποκτήσω πολλά κοσμήματα ή πολλούς συζύγους. Για μένα, έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή, όπως συμβαίνει με όλους. Υπήρξα πάρα πολύ τυχερή στη ζωή μου γιατί γνώρισα μεγάλη αγάπη, αλλά ποτέ μου δεν ένιωσα περισσότερο ζωντανή από όταν έβλεπα τα παιδιά μου να χαίρονται με κάτι, ή όταν έβλεπα έναν σπουδαίο καλλιτέχνη να τραγουδά και ποτέ δεν ένιωσα πλουσιότερη από όταν κατάφερα να συγκεντρώσω μία μεγάλη επιταγή για τη μάχη κατά του AIDS», ήταν τα λόγια της Taylor στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε τον Φεβρουάριο στην Kim Kardashian για μεγάλο περιοδικό μόδας. Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει: "Η μητέρα μου λέει ότι δεν άνοιξα τα μάτια μου επί οκτώ μέρες μετά τη γέννησή μου. Όταν όμως το έκανα, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν ένα τεράστιο δαχτυλίδι αρραβώνων".

2 σχόλια:

  1. mia apo tis wraioteres k thrulikoteres t cinema.t wraiotera matia k t pio apisteuto tamperamento upokritika.uperoxh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα! δυσκολεύομαι να βρω μία σύγχρονη αντίστοιχης λάμψης για να κάνω αφιέρωμα! :) thanks for reading!

      Διαγραφή

Write me your comments