Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Χάρτινα Λουλούδια

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ: Μια ικεσία για αγάπη και ταυτόχρονα, 
την απόλυτη κατατρόπωσή της
HIGHLIGHT: Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, Κατερίνας Λέχου και Άρη Σερβετάλη

Εκείνος (ο Μπέτο) είναι ένας περιθωριακός και κυνηγημένος τύπος. Εκείνη (η Εύα) ανήκει στην τάξη των προνομιούχων, είναι μοναχική και ευάλωτη. Εκείνος έχει ανάγκη την αποδοχή, εκείνη την αγάπη και την τρυφερότητα. Ο Μπέτο ζητάει φιλοξενία και βοήθεια, και η Εύα είναι έτοιμη να προσφέρει αυτά και ακόμη περισσότερα, στο όνομα της αγάπης. Ειλικρινής, ευθύς και ξεκάθαρη, μα ταυτόχρονα αδύναμη, σχεδόν «τυφλή» και έτοιμη να αλλάξει και να προσαρμόσει όλη της τη ζωή για να χωρέσουν και οι δύο σ’ αυτή, συγκρούεται από την αρχή με τον πονηρό και άκαρδο Μπέτο, ο οποίος λειτουργεί με βάση την ικανοποίηση των προσωπικών συμφερόντων του, της επιβίωσης και (φυσικά) όχι της αγάπης. Εκείνη, λοιπόν, ικετεύει για αγάπη, κι εκείνος κατατροπώνει κάθε συναίσθημα.

Το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στις δύο τάξεις, η (αιώνια) πάλη ανάμεσα στα άτομα -και κυρίως, στα δύο φύλα-, η απομόνωση των ανθρώπων στον μικρόκοσμό τους και η ταυτόχρονη ανάγκη τους να αγαπηθούν βαθιά και να μοιραστούν στιγμές και συναισθήματα, ο αγώνας για επιβολή και κυριαρχία, παρουσιάζονται με έναν σκληρό, πονεμένο τρόπο στο έργο του χιλιανού συγγραφέα Egon Wolff.
*Η Κατερίνα Λέχου και ο Άρης Σερβετάλης δίνουν ζωή στους δύο αντικρουόμενους χαρακτήρες (υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Φιλίππογλου) παρουσιάζοντας δύο υπέροχες, ποιητικές, αν και επώδυνες, ερμηνείες, που μέσα σε 80 λεπτά –όσο δηλαδή διαρκεί η παράσταση- προκαλούν στο κοινό συναισθήματα που κυμαίνονται από τη συμπόνια και τον οίκτο μέχρι το θυμό και την αγωνία. Θα κερδίσει η αγάπη ή θα χάσει;  Και πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει μία γυναίκα λόγω της μεγάλης εξάρτησής της από αυτό που λέγεται 'αγάπη'; 
Info: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Ιλίσια», Παπαδιαμαντοπούλου 4.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments