Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Cannes 2013: The Jury Moment


The Jury Moment. Και αναφέρομαι σε moment, σε στιγμή δηλαδή, γιατί πραγματικά όλες αυτές οι φωτογραφίες διαρκούν μια στιγμή. Μέσα σε μία στιγμή, εσύ και μερικές δεκάδες άλλοι -δημοσιογράφοι & φωτογράφοι- έρχεστε τετ-α-τετ με τα κινηματογραφικά είδωλά σας, με τον Steven Spielberg (2 Όσκαρ σκηνοθεσίας για τη Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν και τη Λίστα του Σίντλερ), την Nicole Kidman (Όσκαρ Α' γυναικείας ερμηνείας για το The Hours), τον Christoph Waltz (2 Όσκαρ Β΄ανδρικής ερμηνείας για τα Inglurious Basterds και Django Unchained), τον Ang Lee (2 Όσκαρ σκηνοθεσίας για το Μυστικό του Brokeback Mountain και τη Ζωή του Πι), την Lynne Ramsay (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν), τον Cristian Mungiu (Πίσω από τους λόφους), και δεν κανείς δεν ξέρει αν έχει νόημα να χάσεις αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα προσπαθώντας να "παγώσεις" το χρόνο, με μερικά κλικ στα πρόσωπά τους ή αν είναι προτιμότερο -αφού σε σπρώχνουν που σε σπρώχνουν και έχεις ήδη περάσει 45 λεπτά ορθοστασίας στην αναμονή- απλά να τους παρατηρήσεις, όπως και όσο μπορείς, να δεις πόσο ατάραχοι στέκονται μπροστά στο άκουσμα του ονόματός τους από όλα αυτά τα στόματα μαζί, μπροστά στα φλας, μπροστά στον θαυμασμό. Όχι γιατί είναι σνομπ, ούτε γιατί δεν τους απασχολεί -θέλω να πιστεύω- αλλά γιατί κι εκείνοι άνθρωποι είναι, με τις δικές τους άμυνες, με τον δικό τους τρόπο να πουν "ευχαριστώ", ο οποίος δεν είναι αλλού αλλά στα έργα τους, στη μεγάλη οθόνη.




To γεύμα με την κριτική επιτροπή του επίσημου Διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Κανών πραγματοποιείται παραδοσιακά την Παρασκευή πριν από την λήξη της διοργάνωσης, στον προαύλιο χώρο του κάστρου, στην Παλιά Πόλη (εκτός αν δεν το ευνοούν οι καιρικές συνθήκες). Παρόλο που και φέτος ήταν αρκετά βροχερός ο καιρός, εκείνη η ημέρα ήταν ηλιόλουστη. Στην είσοδο μας υποδέχονταν (ξανά) ντόπιοι κάτοικοι και φιλαρμονική, ντυμένοι όλοι τους με παραδοσιακές προβηγκιανές στολές. Το μενού -ακριβώς το ίδιο με πέρυσι- περιλάμβανε ψάρι και βραστά λαχανικά. Φεύγοντας μας χάρισαν και από ένα μπουκαλάκι παραδοσιακό λάδι. 
Just Arrived..
 Traditional all the way
Love, 

2 σχόλια:

  1. Interesting pictures Nat,of course it was worth standing 45 mins to catch them.So...that is why everyone is thin in Cannes...fish and boiled veg!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Of course it was worth it Susan!!! And although I was tired, I love standing among a crowd, waiting for a star to arrive. It's makes me feel like a kid.

      Διαγραφή

Write me your comments