Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ερωτικές Ιστορίες: Το πάμε σοβαρά

-Απάντησε το τηλέφωνο. Θέλω να σου μιλήσω!.
-Τα είπαμε όλα νομίζω, και με μεγάλη σαφήνεια. Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε κάτι.......... 
-Τι να πω. Όπως νομίζεις. Δεν ήξερα ότι το είχες πάρει τόσο σοβαρά...
-Συνηθίζω, βλέπεις, να παίρνω στα σοβαρά τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. 

{Εκείνη σκέφτεται: "πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ, θεέ μου. πόσο δειλός, κομπλεξικός, ανώριμος. πόσο δεν-ξέρει-τι-θέλει, πόσο παραμυθάς και πόσο δήθεν σίγουρος για όλα, πόσο υποκριτής, να παριστάνει και τον 'καημένο' που θα του περνούσα αλυσίδες. δεν βγαίνουν στα μέτρα του, πείτε του. άι σιχτίρ".  
Εκείνος σκέφτεται: "αυτή η γκόμενα θα νόμιζε ότι επειδή βγήκαμε μια-δυο φορές, θα την παντρευόμουν κιόλας. ευτυχώς γλίτωσα, ποιος ξέρει τι χαλινάρι θα μου περνούσε. καλύτερα να κάνει την παρεξηγημένη, για να μην ξαναμιλήσουμε".} 


Δέκα ημέρες νωρίτερα 

-Μπορείς να μου εξηγήσεις τι σήμαινε όλο αυτό;
-Ε, μισό λεπτό γιατί κάνω μια δουλειά στο σπίτι..Εεεε, τι ακριβώς εννοείς;
-Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;;; Όλο αυτό. Αυτή η στάση σου. Κάτι δεν έχω καταλάβει καλά, μάλλον... 
-Να μωρέ, δεν.. δεν λειτούργησε. Δεν μου βγήκε και.. δεν ήθελα να σου φερθώ άσχημα, να το κάνω χειρότερα. Προτίμησα να μην κάνω τίποτα για να μη σε πληγώσω. 
-Να με πληγώσεις;;; Μην ανησυχείς, δεν πληγώνομαι τόσο εύκολα. Θυμώνω όμως. Και δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε και πότε άλλαξε. Δεν σου ζήτησα τίποτα εγώ, ούτε σε πίεσα για τίποτα -το αντίθετο. Εσύ μου ζήτησες να έρθω σε αυτό το νησί, γιατί αν ερχόμουν, είπες, θα περνούσαμε και οι δύο πολύ καλά. 
-Ναι, έτσι είναι, αλλά δεν.. δεν..
-ΟΚ, καταλαβαίνω. Εντάξει. Άστο εδώ. 

-Θα τα πούμε,ε; 

Λίγες ώρες πριν, αυτοί οι δύο συνομιλητές, ο Α και η Β είχαν περάσει ένα τραγικό (προφανώς και για τους δύο) Σαββατοκύριακο μαζί, σε κάποιο νησί του Σαρωνικού. Ή μάλλον, όχι μόνοι μαζί. Ήταν και ο Χ., ένας φίλος του Α. Αυτή πήγε και τους βρήκε μετά από πρόταση του Α., ο οποίος μόλις την είδε στο λιμάνι, πριν καν ανταλλάξουν ένα γεια, πάγωσε. Πάγωσε γιατί είχε μετανιώσει, γιατί φοβήθηκε ότι η "πρώην" του -που κατά τα μέχρι τότε λεγόμενά του ήταν μια σκύλα που δεν ήθελε να ξαναδεί- θα μάθει για αυτό το ΣΚ και θα στεναχωρηθεί, κι αυτός δεν το ήθελε αυτό, όχι δεν το ήθελε και τρόμαξε και προσπάθησε να καταστήσει σαφές στη διάρκεια του διημέρου ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους. Της το είπε το ίδιο βράδυ, "να μωρέ, μην πεις πουθενά ότι βγήκαμε μαζί.." Το τράβηξε τόσο πολύ, που η Β. αισθανόταν μετά από λίγες ώρες έως και ανεπιθύμητη, έτοιμη να ξαναμπεί στο επόμενο πλοίο και να επιστρέψει από κει που 'ρθε. Κανένας από τους δύο δεν μίλησε περί του θέματος το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Παρίσταναν πως δεν τρέχει τίποτα. Δύο φίλοι, στο ίδιο δωμάτιο. Τόσος, όμως, ήταν ο πάγος  μεταξύ τους, που ο Χ., ο φίλος του Α. έκρινε κατάλληλη την ευκαιρία να δοκιμάσει εκείνος την τύχη του με τη Β στο πλοίο της επιστροφής.


Άλλες Δύο ημέρες νωρίτερα 

-Δεν είναι πολύ ωραία εδώ; Πάνω στη θάλασσα ακριβώς, με τόση ησυχία. Το αγαπώ αυτό το μέρος. Ε; Δεν είναι τέλεια; 
-Είναι, όντως, υπέροχο μέρος. Δεν είχα ξανάρθει ποτέ! 
-Έλα, θα καθίσουμε εδώ. Έχουμε τόσα να πούμε. και μπλα, μπλα, μπλα
-και μπλα, μπλα, μπλα.. 
-{και αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή και τα παιδικά βιώματά του} και.....Μετά από αυτό τον χωρισμό, πέρασα δύσκολα για καιρό. Τώρα όμως νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, ξέρω τι θέλω, νιώθω γεμάτος. Είμαι σίγουρος. 
-και μπλα, μπλα, μπλα 
-και μπλα, μπλα, μπλα (μα πόση σπατάλη σάλιου;) 
{και κάπου εκεί οι δύο "δηλωμένες ως σίγουρες" ψυχές, αντάλλαξαν κι ένα παθιασμένο φιλί, κάτω από το φεγγάρι, έτσι ρομαντικά κι απλά}.  
-Έχω κανονίσει να πάω σε ένα κοντινό νησί το ΣΚ με έναν φίλο μου. Θέλεις να έρθεις; Έλα. Θέλω να έρθεις. Έλα. 
-Εεεε...
-Έλα! 
-Εντάξει! 


8 σχόλια:

  1. ναι ρε!!!!επιτέλους!!!!την περίμενα καιροοοο αυτην την ιστορία. επίσης συγχαρητηρια που είπες και τη λέξη μαλάκας. ολοι αυτό σκεφτόμασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία με τίτλο Ο Μαλακας δεν είναι έτοιμη ακόμη...😊

      Διαγραφή
  2. Καλά το πόσο γελάω με το σχόλιο της Demi δεν το συζητώ! Θα μπορούσες βέβαια να βάλεις και διχασμένη προσωπικότητα αλλά εντάξει και το μαλάκας έκανε τη δουλειά του μια χαρά! αγαπώ ερωτικές ιστορίες νατ μου κι έχεις δίκιο. Κυρίως από έρωτα ζούμε. Κι αν κρίνουμε από την πλειοψηφία των περιπτώσεων όλων μας μάλλον ζούμε κυρίως από αποτυχημένο έρωτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτώντας κι εγώ τι γράφω, μάλλον έχω μια εμμονή με τους αποτυχημένους έρωτες. Αδύνατον να καταλήξει μια ιστορία σε happy ending. Οπότε, μάλλον έτσι είναι, όπως τα λες κι εσύ! :)

      Διαγραφή
  3. Serious..Serious?...are you serious...She should have taken that first boat home on that first night there!!! Some people never learn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Write me your comments