Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Θέατρο 49: Το Τάβλι

Μέχρι πού θα έφτανες για να πιάσεις την "καλή"; Τι θα ήσουν διατεθειμένος να θυσιάσεις για την οικονομική και κοινωνική σου αποκατάσταση; Γιατί οι άλλοι και όχι εσύ; Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κερδίσεις περισσότερα χρήματα και να τη βγάλεις καθαρή; 
Αυτά τα ερωτήματα ξεπηδούν από το μονόπρακτο του Δημήτρη Κεχαΐδη, που υπενθυμίζει το ανικανοποίητο της ανθρώπινης (ελληνικής) φύσης αλλά και νοοτροπία της "κομπίνας", αυτής δηλαδή που χωρίς τύψεις μας επιτρέπει να θυσιάσουμε μέχρι και ανθρώπους στον βωμό του πλούτου και της ένταξής μας σε μια υψηλότερη κοινωνική τάξη. 

Ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι, με πολλές διαφορές μεταξύ τους, με φόντο μια λαϊκή αυλή, αναμετρώνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, όπου ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας». Oι ταλαντούχοι Νίκος Κουρής και Μάκης Παπαδημητρίου ενσαρκώνουν τους δύο ήρωες και σκηνοθετούν από κοινού την παράσταση. INFO: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής -για λίγες παραστάσεις.
Τίρζα      Annie Το Μιούζικαλ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments