Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ερωτικές Ιστορίες: Fake

Fake σημαίνει Ψεύτικος (Ψεύτικες δικαιολογίες)
Πλαστός. (Πλαστά συναισθήματα
Μη Αυθεντικός. (Μη αυθεντική συμπεριφορά
Μη γνήσιος. (Μη γνήσιος χαρακτήρας
Μη αληθινός. (Μη αληθινά λόγια

Fake σημαίνει "κάνω αυτό που δεν αισθάνομαι" ή μάλλον "κάνω άλλο από αυτό που αισθάνομαι 
ή που θέλω να κάνω, προκειμένου να πετύχω κάτι με αυτό". 

...Και σε μία ερωτική ιστορία, όπως αυτές που αφηγούμαστε εδώ, το FAKE είναι μάλλον χειρότερο και από το "αυθεντικό" ψέμα ή τη ζήλια και την εκδικητικότητα, ή τον φόβο και την αβεβαιότητα. Και για να στο αποδείξω, θα σου αφηγηθώ την ιστορία της Τ. και του Ο. (by the way, και οι δύο ήταν fake, για να μην σε φέρω στη δύσκολη θέση να διαλέξεις σε ποιου τη μεριά θα σταθείς) 

Η Τ. ήταν τραλαρί-τραλαρό. Ήταν και γλωσσοκοπάνα επίσης (έχω μια αδυναμία σ' αυτά τα κορίτσια, όπως και στα αγόρια που τα ανέχονται) και αρκετά δραστήρια, αλλά και φοβισμένη ενίοτε και κρυφο-ευάλωτη, και ανεξάρτητη και εξαρτημένη. Και μόνη. Γιατί ήταν fake; Γιατί προκειμένου να μην μένει για πολύ μόνη, εφεύρισκε και έναν δεύτερο αναπληρωματικό εαυτό/χαρακτήρα. Ανήκε λοιπόν στο τρίτο από τα παραπάνω bullets της επεξήγησης της λέξης μας. Έβγαινε ραντεβού και παρουσίαζε εναλλάξ δικά της κομμάτια και κομμάτια του αναπληρωματικού εαυτού: δηλαδή κάποιες στιγμές εξέπεμπε τον δυναμισμό της και την αμέσως επόμενη προσπαθούσε να μη μιλάει πολύ για να μην "τρομάζει" τον συνομιλητή της. Άλλες φορές δήλωνε πολύ άνετη με το ενδεχόμενο της μη δέσμευσης (χωρίς να το πιστεύει) και άλλες άνοιγε τα χαρτιά της φόρα-παρτίδα. Κάπως έτσι έκανε και με τον Ο. Ο Οποίος Ο για να λέμε την αλήθεια ήταν Fake στα συναισθήματα (bullet 2) και στα λόγια (bullet 5). Δεν ήθελε δέσμευση και δεν το έλεγε (καλά, σιγά το πρωτότυπο θα μου πεις, αλλά μη βιάζεσαι). Αντ' αυτού, παρουσίαζε με τη συμπεριφορά του ένα παραλήρημα έρωτα και πάθους που νόμιζε κανείς ότι βλέπει αστεράκια και έχει πεταλούδες στο στομάχι κάθε φορά που έβγαινε ραντεβού. Ήθελε να δείχνει ενθουσιασμένος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσάρμοζε κάθε φορά τα λόγια του και τη στάση του με αυτά που αντιλαμβανόταν ότι κάθε κοπέλα ήθελε να ακούσει ή να νιώσει.

 Εξαιρετικά. Στο μπλέντερ λοιπόν η Τ. και Ο. απέτυχαν παταγωδώς να κάνουν ένα υγιές μείγμα. Αυτή ένιωθε πως αυτός ήταν ερωτευμένος. Πολύ ωραία, ας μην του πω ότι θέλω σχέση γιατί έτσι κι αλλιώς δείχνει πως θέλει το ίδιο. Εξάλλου κι εγώ δεν είμαι σίγουρη τι θα προκύψει. Μήπως να πω αυτό τουλάχιστον; Άσε καλύτερα, φιλάει τόσο ωραία. Ο Ο. ήταν ενθουσιασμένος και ένιωθε πως απλούστατα θα την κάνει δική του και το μέλλον είναι απλά μία λέξη. Πολύ ωραία, ας μην της πω ότι δεν είμαι για δεσμεύσεις γιατί θα αλλάξει γνώμη. Να της πω πόσο πανέμορφη είναι, ίσως; 

Χωρίς λοιπόν ιδιαίτερες εξηγήσεις από καμία πλευρά και χωρίς ίχνος αυθεντικότητας, παράλληλα, οι δύο αυτοί άνθρωποι είπαν "καληνύχτα" και χωρίστηκαν, θεωρώντας πως σκέφτονται τα ίδια πράγματα, αλλά στην ουσία κινούνταν σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Σαν τον αλλήθωρο που τον ρωτάς πού πάει, σου δείχνει αριστερά, του λες πολύ ωραία, κι εγώ εκεί πάω, και καταλήγετε ο ένας εδώ και ο άλλος 180 μοίρες απέναντι. 


5 σχόλια:

  1. πολύ ωραία και γελάω ακόμη με την τραγικότητα της κατάστασης που περιγράφει η τελευταία πρόταση!!! σπανό-βαγγελό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με demi. Η φράση αυτή τα λέει ΟΛΑ! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα, σας ευχαριστώ και τις δύο :) κι εγώ γελάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φόβος του να μην είμαστε αρεστοί/αποδεκτοί/ ερωτεύσιμοι/ ποθητοί μας σπρώχνει να γίνουμε σπανοβαγγελοδημήτρηδες. Αυτό ως προς το ημι-fake κομμάτι του εαυτού μας που παρουσιάζουμε (ημί, γιατί δεν είναι ακριβώς ψεύτικο, είναι απλά ένα περιορισμένο κομμάτι του εαυτού μας, το πιο φωτεινό συνήθως). Το πρόβλημα αρχίζει όταν παρουσιάζουμε fake προθέσεις. Αν οι προθέσεις είναι αληθινές, τότε οι ιστορίες προχωράνε και οι άλλες αλήθειες -αυτές του εαυτού μας- αποκαλύπτονται σταδιακά και όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ δεν το βρίσκω ιδιαίτερα fake να προσπαθείς να προβάλεις κάποια στοιχεία σου περισσότερο ή κάποια να τα κρατάς στη σκιά. Γιατί όντως αν είναι οι προθέσεις αληθινές, τα υπόλοιπα αποκαλύπτονται.

      Διαγραφή

Write me your comments