Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Paris in 3 days: Part II

1. Bόλτα στον Σηκουάνα (πρωί & βράδυ)
Ο Σηκουάνας είναι ένας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας. Έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντική υδάτινη εμπορική αρτηρία.Στο Παρίσι ο ποταμός είναι 24 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και το μέσο βάθος του είναι περίπου 8 μέτρα. Στο Παρίσι υπάρχουν 32 γέφυρες στον ποταμό. Η παλαιότερη γέφυρα είναι η Pont Neuf. Άλλη δημοφιλής γέφυρα είναι η Pont Des Arts (επάνω), η οποία διαφέρει από πολλές άλλες γέφυρες γιατί είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και διασχίζεται μόνο από πεζούς. 


2. Champs Elysee
 Aυτή είναι η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου, και όπως αναφέρει και το όνομα της περιοχής (Ηλύσια Πεδία), θεωρείται (ή θεωρήθηκε στο παρελθόν) παράδεισος επί της γης. Τα μνημεία και η ιστορία που συνδέονται με αυτή την λεωφόρο αξίζουν περισσότερο από την πραγματικότητα του σήμερα. Το τελευταίο μεγάλο μνημείο της λεωφόρου είναι η Αψίδα του Θριάμβου. Στη βάση του βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. Για εκείνους που τους αρέσει να ανεβαίνουν σκάλες, η βεράντα και μικρό μουσείο είναι προσβάσιμα από τη βάση (288 σκαλιά). 
12 μεγάλες λεωφόροι τέμνονται στην καμάρα της αψίδας.
Η Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) ορθώθηκε το 1806 από το Ναπολέοντα για τον εορτασμό των νικών του και ολοκληρώθηκε το 1836.

 3. Μονμάρτη-Sacre-Coeur
Είναι από τους υψηλότερους λόφους και παλαιό προάστιο του Παρισιού, ύψους 130 μέτρων. Το 1876 ξεκίνησε η κατασκευή της βασιλικής της Basilique du Sacré Cœur, («Βασιλική της Ιερής Καρδίας») στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης, που αποτελεί το σπουδαιότερο αξιοθέατο της περιοχής. Από τις αρχές του 19ου αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ου, η Μονμάρτρη εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό κέντρο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και τόπο συγκέντρωσης διανοούμενων, καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο Ανρί Ματίς και ο Πάμπλο Πικάσοκαθώς επίσης γυναικών ελευθερίων ηθών και σπουδαστών, που έδωσαν τον μποέμ χαρακτήρα στην περιοχή.
Περισσότερα για την περιοχή δείτε εδώ
  
Περισσότερα για τον καθολικό ναό εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα της
More coming soon
Merry Christmas to you all! 
XXX
N
photos by Gianis Evagelioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments