Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Cannes Diary 2012: Part 3


Lawless
Η ταινία του John Hillcoat "Lawless" είναι η ιστορία των περιβόητων αδερφών Bondurant οι οποίοι κυνήγησαν το Αμερικανικό Όνειρο στην Βιρτζίνια. Σε αυτή την γκανγκστερική ιστορία, η πίστη των τριών αδερφών δοκιμάζεται όταν έρχονται αντιμέτωποι με το παρασκήνιο του πιο επικίνδυνου εγκληματικού κύματος του έθνους. 
Πρωταγωνιστούν οι: Guy Pearce, Tom Hasdy, Shia Labeouf, Jessica Chastain και Mia Wasikovska. 


Amour
O Michael Haneke παρουσίασε την ταινία "Amour", την έβδομη ταινία του που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου: "Ποτέ δεν γράφω μία ταινία για να αποδείξω κάτι. Όταν είσαι σε μία συγκεκριμένη ηλικία, αναπόφευκτα θα υποφέρεις από κάτι. Δεν θέλω να δείξω τίποτα παραπάνω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από αυτό. Γι' αυτό και γύρισα την ταινία σε ένα διαμέρισμα.  Δεν ήθελα να μπω σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, όπως το έχουμε δει και ξαναδεί. Σε τελική ανάλυση, είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα μία απλή ταινία"

Antiviral
Στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα παρουσίασε την πρώτη ταινία του με τίτλο Antiviral ο γιος του David Cronenberg, Brandon Cronenber. Η ταινία εστιάζει στην παρέκκλιση που συνδέεται με τη δημοσιότητα και τη φήμη. Η έμπνευση μερικές φορές εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτό έγινε στην περίπτωσή του, καθώς εμπνεύστηκε αυτή την ταινία ενώ ήταν άρρωστος με γρίπη στο κρεβάτι. "Ήμουν πολύ άρρωστος και είχα εμμονή με την ιδέα του πώς εξαπλώνεται η ασθένεια, με την ιδέα ότι η ασθένεια αυτή στο σώμα μου είχε προέλθει από το σώμα κάποιου άλλου". 

Ο Pete Doherty και η Charlotte Gainsburg συναντιούνται στην ταινία "Confessions of the child of the century" της Sylvie Verheyde που διαγωνίζεται στο "Ένα Κάποιο Βλέμμα"
                         
Η Naomi Watts με κοσμήματα Chopard

Η Jessica Chastain με τουαλέτα Gucci και κοσμήματα Chopard

Mia Wasikovska και Guy Pearce

O Giorgio Armani, o Sean Penn και η Petra Nemcova.

Το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό γκαλά για την οικονομική ενίσχυση της Αϊτης, με οικοδεσπότες τον Sean Penn, την Petra Nemcova και τον Paul Haggis. Οι τρεις τους έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουν τη φιλανθρωπική δράση τους. Ο Sean Penn σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποιες είναι οι προτεραιότητες στην Αϊτή, απάντησε: "Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο. Η εκπαίδευση είναι σημαντική, όσο και η υγεία. Αυτό που χρειάζεται στην Αϊτή είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, οι οποίες θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους μία μεσαία τάξη. Κι ακόμη κι αν εμείς φύγουμε από εκεί, να επιστρέφουμε ως τουρίστες".


H Eva Herzigova εγκαινίασε το reopening της boutique του οίκου Chopard στις Κάννες, 
μαζί με την Πρόεδρο του οίκου, Caroline Scheufele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Write me your comments