Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Italy tour: Florence in 50 pictures

Στη Φλωρεντία πραγματοποιήσαμε μια μονοήμερη εκδρομή τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού, καθώς απείχε μόλις μία ώρα με το τρένο από την Πίζα -χρόνος ο οποίος αποδείχθηκε φυσικά ελάχιστος για όλα όσα θέλαμε να δούμε, αλλά τουλάχιστον πήραμε μια γεύση από τα βασικά αξιοθέατα και την "αύρα" της πόλης. 

Ξεκινήσαμε από την Piazza Santa Maria Novella, εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός του τρένου. Από εκεί περπατήσαμε μέχρι την Piazza Duomo, όπου βρίσκεται το βασικότερο αξιοθέατο της Φλωρεντίας, ο καθεδρικός ναός με τον τρούλο που αποτελεί ένα από τα ψηλότερα σημεία στην πόλη, με υπέροχη θέα. Πρόκειται ωστόσο για ένα από τα πιο πολυπληθή σημεία της Φλωρεντίας, όπου η αναμονή των επισκεπτών για να ανέβουν στον τρούλο ήταν τεράστια -παρατηρήσαμε ουρά τουλάχιστον 200 ατόμων. 

Επόμενος σταθμός μας ήταν το Μουσείο Bargello που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή γλυπτών στην Ιταλία -ανάμεσά τους έργα των Donatello, Michelangelo, Cellini, Verrocchio. 

Αφού διασχίσαμε τον ποταμό Αρνό κατευθυνθήκαμε προς την Piazzale Michelangelo -ακόμη ένα σημείο με μαγευτική θέα. Εκεί βρίσκεται και αντίγραφο του αγάλματος Δαβίδ του Michelangelo, στον οποίο είναι αφιερωμένη η συγκεκριμένη πλατεία. Ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας από την πλατεία, αξίζει να επισκεφθείτε τον διπλανό Κήπο των Ρόδων.

 Τέταρτος σταθμός ήταν το Uffizi, το μουσείο που φιλοξενεί τις σημαντικότερες συλλογές καλλιτεχνών της Αναγέννησης με αριστουργήματα όπως η Άνοιξη και η Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli, η Αγία Οικογένεια του Μιχαήλ Αγγέλου και ο Ευαγγελισμός του Leonardo Da Vinci. Για την είσοδό μας, είχαμε φροντίσει να αγοράσουμε εισιτήρια από το διαδίκτυο, με ακριβή ημέρα και ώρα της επίσκεψής μας, διαφορετικά η αναμονή θα ήταν εξίσου μεγάλη. 

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με περίπατο κατά μήκος του ποταμού, όπου βρίσκεται η περίφημη Ponte Vecchio (Παλιά Γέφυρα). Δεξιά και αριστερά της γέφυρας βρίσκονται καταστήματα -κυρίως χρυσοχοΐα. 



Piazzale Michelangelo




Η Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli (1486)
H Άνοιξη του Botticelli (1478)
Ponte Vecchio 

*Photos by Gianis Evagelioy

Read More

2 σχόλια:

Write me your comments