Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ερωτικές Ιστορίες: Το Τηλέφωνο

Η Α. λέει: "Κακιά συσκευή, πολύ κακιά. Όταν δεν θες να χτυπήσει, χτυπάει, κι όταν ξεροσταλιάζεις από πάνω της περιμένοντας, σιωπά. Χαλάει στην πιο κρίσιμη στιγμή, πέφτει η μπαταρία, χάνει το σήμα, διαγράφει κατά λάθος τον αριθμό που χρειάζεσαι. Μαρτύριο σκέτο. Άσε που αυτός ή αυτή που περιμένεις να σου τηλεφωνήσουν, εννιά φορές στις δέκα δεν το κάνουν -αντί αυτών, θα σε θυμηθεί η θεία σου η Βούλα που έχει να σε πάρει ένα εξάμηνο ή ακόμη χειρότερα, κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να σου προσφέρει ακόμη καλύτερα πακέτα συνομιλιών. Δεν θέλω ρε παιδιά. Θέλω να χτυπήσει το τηλέφωνο και να είναι αυτός που περιμένω, πολλά ζητάω;;;

Η Β. λέει: "Λοιπόν, ξέρω πως μπήκα στο μυαλό σας τώρα. Ξέρω πως κι εσείς αναρωτιέστε όταν δεν χτυπάει το τηλέφωνο τι ακριβώς συμβαίνει και καταστρώνετε στο μυαλό σας ή με τις φίλες σας, όλα τα πιθανά σενάρια: α) μήπως ξέχασε το κινητό του στο σπίτι και βγήκε; β) μήπως τον πήρε ο ύπνος; γ) μήπως έχασε τον αριθμό μου και δεν ξέρει πώς να επικοινωνήσει; δ) μήπως δεν έχει κάρτα; ε) μήπως δεν έχει σήμα; στ) μήπως περιμένει να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση; ζ) μήπως έβαλε κατά λάθος το κινητό του στο πλυντήριο ρούχων μαζί με το παντελόνι και τώρα το ψάχνει διακαώς; (Χέσε με)".   

Η Γ. λέει: "Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Όταν δεν σε παίρνει τηλέφωνο είναι γιατί δεν θέλει να σε πάρει τηλέφωνο. Είναι γιατί έχει άλλα πράγματα ή πρόσωπα στο μυαλό του. Γιατί απλώς δεν σε γουστάρει (he's just not that into you, λέμε). Δεν σου φταίει το κινητό, που ναι, όντως κάνει περίπλοκες τις σχέσεις, συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν σου φταίει, γιατί δεν αλλάζει τα δεδομένα, δεν αλλάζει τα συναισθήματα, δεν αλλάζει τις στάσεις των ανθρώπων. Το τηλέφωνο είναι απλά μια συσκευή, κι εσύ, όπως εγώ, όπως αυτός, τη χρησιμοποιούμε αναλόγως για να εκφράσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μας ορίζει η συσκευή αυτά που θέλουμε να εκφράσουμε. Αν θέλει να σε δει, θα σε δει, κι αν θέλει να σε ακούσει, θα σε ακούσει. Αν πάλι δεν θέλει, όσο και να χτυπιέσαι, το κινητό σε άνθρωπο δεν θα μεταμορφωθεί. 

Η Δ. λέει: "Έχω χαλάσει τις περισσότερες σχέσεις μου για -και από- το τηλέφωνο. Από ένα 'γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο;', 'γιατί δεν απάντησες το τηλέφωνο;', 'γιατί δεν έστειλες μήνυμα όταν έφτασες;' 'τι κάνεις τώρα με το κινητό σου ενώ σου μιλάω;', 'γιατί αυτά που μου γράφεις στο τηλέφωνο, δεν μου τα λες και από κοντά;'. Έχω πει 'τέλος' μέσω του τηλεφώνου γιατί δεν είχα την υπομονή ή το θάρρος να συναντήσω τον άλλον και να τα πούμε από κοντά. Γιατί με βοηθούσε να απαλλαγώ πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα, κρυβόμουν πίσω από το τηλέφωνο. Γιατί δεν χρειαζόταν να κοιταχτούμε στα μάτια. Έχω περάσει περισσότερες ώρες με αυτό το τηλέφωνο παρά με τις σχέσεις μου. Μηνύματα, κλήσεις, φωτογραφίες μας, όλα βρίσκονται εκεί μέσα. Σχεδόν ξέχασα τις στιγμές που τα ζούσα, θυμάμαι όμως πού ακριβώς τα έχω αποθηκεύσει...

ΥΓ:  Φωτος από Sex & the City, Matrix και When Harry met Sally.  

4 σχόλια:

  1. Technical problems Nat!! I will start again..3rd time!!
    I hate mobile phones..strong word but yes..hate.
    I can ignore mine..leave it at home or not touch it for days..drives my family mad.the worst are people with no mobile phone "etiquette",they vist you or you are out with them and they are forever looking at their phones or worse..answering it...turn it off! I would like to ban all phones in our house..i have banned them when we are at the table and have warned Nais that if she dare answer her phone when we are out together..I am going home!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hehe, obviously Susan mobile phones harm every relationship, not only romantic relationships. Sometimes, I truly realise I was happier without that phone, even without my pc and facebook page. I know it's part of us now, but i agree with you, we can ban them even for a while, every day!!!

      Διαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις! Πολλές φορές είναι λόγος γκρίνιας και αποξένωσης! Το δικό μου πάντως είναι καθαρά για λόγους ανάγκης, αν και τα παιδιά μου δεν είναι αρκετά μεγάλα για να ζητήσουν δικό τους, τότε φοβαμαι θα γίνει πανικός γιατί κολλάνε πολυ με τα ηλεκτρονικά!
    Καλως σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και καλώς ήρθες στο red studio! θα χαρώ να τα λέμε από εδώ!!! χχχ

      Διαγραφή

Write me your comments